Meer kans tijdens het bieden op een koopwoning met het hypotheekcertificaat!!

Huizen gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. Door de enorme concurrentie tijdens het bieden bestaat er een flinke kans dat je jouw droomhuis misloopt. Met een hypotheekcertificaat maak je meer kans omdat de makelaar zekerheid heeft over je financiële ruimte.

Een hypotheekcertificaat is een certificaat waarin onze adviseur verklaart tot welk bedrag je een huis kan kopen. Wij als je adviseur nemen hiervoor je financiële situatie uitvoerig onder de loep en wordt er gecheckt bij welke banken je allemaal terecht kan. Het certificaat geeft de verkopend makelaar meer vertrouwen, waardoor de kans dat jij het huis krijgt groter is! Na een hypotheekgesprek kun je ons als adviseur om het hypotheekcertificaat vragen als je een bod gaat uitbrengen op een huis.

Voorwaarden van een Hypotheek Certificaat;

  • Het Hypotheek Certificaat heeft een houdbaarheidsdatum van drie maanden, welke staat vermeld op het certificaat. Het certificaat kan verlengd worden: maak hiervoor een nieuwe afspraak met ons als je adviseur.
  • Het certificaat is gelinkt aan jouw naam en eventueel die van je partner. Het is dus niet overdraagbaar aan andere personen.
  • Het certificaat is altijd onder voorbehoud van een goedgekeurd taxatierapport, een positieve BKR-toetsing en het voortzetten van het loon dat je bij ons opgeeft.
  • In het certificaat wordt gerekend met een annuïteitenhypotheek. De rentevaste periode wordt in overleg afgestemd op jouw wensen.
  • Onze adviseur kiest een reële toets-rente om het maximale hypotheekbedrag uit te rekenen. Het kan zijn dat de rente tijdens de geldigheidsperiode van het certificaat stijgt of daalt. Dit kan effect hebben op je maximale hypotheek.
  • Dit document dient niet als vervanging voor een voorbehoud van financiering. Wij raden je te allen tijde aan om ontbindende voorwaarden op te nemen als je een bod doet op een woning.

Op zoek naar een woning en benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Maak een afspraak met ons.